Pivski kruh

Sestavine

3 skodelice samovzhajalne moke

3 žlice sladkorja

1 steklenica, 0,5l Union Premium Hoppy Lager 0,0 piva - sobne temperature

Priprava

Pekli boste kruh. Torej prižgite pečico. Na 180 ℃.

V dovolj veliki skledi najprej premešaj suhi sestavini – moko in sladkor.

Odpri steklenico Union Hoppy Lagerja 0,0.

Vdahneš slad in grenčico v enem. Narediš požirek, lahko dva, tri, če so kratki. Čeprav je kruh pivski odlično uspeva brez alkohola. Prevzame poudarjeno grenčico in preseneti z bogato sladno aromo. 0,0 alkohola, da 100 okusa. Mmmmm, odlično!

V mešanico moke in sladkorja počasi vlivaš preostalo pivo. Vse sestavine dobro premešaš, dokler zmes ni lepo gladka. Testo položiš na namaščen pekač in ga postaviš v sredino pečice. Pečeš približno 50 minut.

Ko ima lepo zlatrorumeno skorjico, kruh vzameš iz pečice, ga odstraniš iz pekača in pustiš, da se ohladi nekje na toplem. Rešetko lahko postaviš na štedilnik in kruh nanjo, da toplota iz pečice še malo zakroži.

Kruh po kmečko natrgaš. Skupaj z Union Premium Hoppy Lagerjem 0,0, z narezkom, namazi ali pa kar brez vsega, ga lahko serviraš celotni paleti svojih pivskih prijateljev, od 0 do 100.

<< Nazaj na seznam

Union Premium Hoppy lager 0.0

Pivski


kruh


“rabiš 5 minut in 3 sestavine”

Žiga Gabrovec

Union Premium Hoppy lager 0.0

Sestavine

3 skodelice samovzhajalne moke

3 žlice sladkorja

1 steklenica, 0,5l Union Premium Hoppy Lager 0,0 piva - sobne temperature

Postopek

Pekli boste kruh. Torej prižgite pečico. Na 180 ℃.

V dovolj veliki skledi najprej premešaj suhi sestavini – moko in sladkor.

Odpri steklenico Union Hoppy Lagerja 0,0.

Vdahneš slad in grenčico v enem. Narediš požirek, lahko dva, tri, če so kratki. Čeprav je kruh pivski odlično uspeva brez alkohola. Prevzame poudarjeno grenčico in preseneti z bogato sladno aromo. 0,0 alkohola, da 100 okusa. Mmmmm, odlično!

V mešanico moke in sladkorja počasi vlivaš preostalo pivo. Vse sestavine dobro premešaš, dokler zmes ni lepo gladka. Testo položiš na namaščen pekač in ga postaviš v sredino pečice. Pečeš približno 50 minut.

Ko ima lepo zlatrorumeno skorjico, kruh vzameš iz pečice, ga odstraniš iz pekača in pustiš, da se ohladi nekje na toplem. Rešetko lahko postaviš na štedilnik in kruh nanjo, da toplota iz pečice še malo zakroži.

Kruh po kmečko natrgaš. Skupaj z Union Premium Hoppy Lagerjem 0,0, z narezkom, namazi ali pa kar brez vsega, ga lahko serviraš celotni paleti svojih pivskih prijateljev, od 0 do 100.