Varovanje osebnih podatkov

Naša zaveza: varnost vaših osebnih podatkov je na prvem mestu.

Pri obisku spletne trgovine in uporabi storitev spletne trgovine zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke, s čimer vam omogočamo seznanitev z našo ponudbo, izbor, nakup in dostavo blaga ter hitro, prijetno in varno spletno storitev.

Osebni podatki se bodo zbirali, obdelovali in hranili v skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov in to politiko.

Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba predstavljajo neločljiv del Pogojev poslovanja naše spletne trgovine in jih je mogoče v celoti tolmačiti le v povezavi z njimi, zato priporočamo, da jih preberete v celoti.

Ta politika zasebnosti določa, kako Pivovarna Laško Union d.o.o., Pivovarniška 2, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: prodajalec oziroma upravljavec) pridobiva, hrani in uporablja vaše osebne podatke.

Ta politiko zasebnosti velja za (I) uporabo naše spletne strani www.union-experience.si (v nadaljevanju: spletna stran), (II) prijavo na obveščanje o novostih in naši ponudbi storitev, (III) registracijo v spletni trgovini, (IV) nakup blaga in (V) vašo uporabo katere koli druge, sedanje ali prihodnje, spletne ali nespletne storitve (v nadaljevanju vse skupaj od (I) - (V): Storitve).

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je podjetje Pivovarna Laško Union d.o.o., Pivovarniška 2, 1000 Ljubljana.

V primeru vprašanj se prosim obrnite na nas z e-poštnim sporočilom info.union@heineken.com.

Kako pridobivamo, uporabljamo in drugače obdelujemo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke pridobivamo, ko nam jih posredujete, na primer, ko:

 • se registrirate kot uporabnik,
 • oddate naročilo,
 • prekličete naročilo,
 • pregledujete naše vsebine,
 • ko nam posredujete različna vprašanja, vrnete vstopnice,
 • z nami komunicirate preko družbenih omrežij,
 • ko se prijavite na obveščanje o novostih in naši ponudbi storitev.

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Katere vrste osebnih podatkov zbiramo ali pridobimo o vas?

Naše storitve lahko uporabljate kot:

 • neregistrirani uporabnik (gost) (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani),
 • registrirani uporabnik (član),

O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

 • podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano le uporabniku (tudi nam ne bo poznano in razkrito).
 • podatki o zastopniku pravne osebe,ki je v imenu pravne osebe oddal naročilo oziroma izvedel nakup ter druga ravnanja v okviru spletne trgovine;
 • kontaktni podatki: e-poštni naslov, naslov za izdajo računa in telefonska številka.
 • finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju vaše kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta.
 • podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o stornacijah, vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate v okviru vašega profila na spletni trgovini.
 • podatki vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu, pogostost obiskovanja posameznih oddelkov, pogosti nakupi, komunikacija z nami.
 • marketinški podatki: vaše naročnine na naše e-izdaje.
 • tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno.

Kako delujejo piškotki v spletni trgovini?

Ob obisku spletne strani (tudi ob obisku brez prijave) se na vašo napravo lahko nameščajo piškotki. Njihovo namestitev lahko omejite ali onemogočite. Več o tem si lahko preberete v naši Politiki piškotkov

Za katere namene obdelujemo in uporabljamo osebne podatke?

Vaše osebne podatke lahko uporabimo predvsem za enega ali več naslednjih namenov:

 • V povezavi z vašo uporabo storitev, kot na primer izvedba vaših naročil, dostava blaga ipd.
 • Za odgovore na vaša vprašanja ali zahtevke, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev, e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu ali družbenih omrežij..
 • Spletno vedenjsko oglaševanje (profiliranje). Na nekaterih mestih naših spletnih strani lahko uporabljamo in/ali dovolimo tretjim osebam (partnerjem za oglaševanje) zbiranje (vse prek spletnih orodij spremljanja, kot so piškotki in druge tehnologije sledenja in spremljanja) osebnih podatkov, ki se nanašajo na vaše aktivnosti na teh mestih.
 • Za namene oglaševanja o naših storitvah, novostih, organizaciji dogodkov.

Kadar obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vaše privolitve, lahko kadarkoli prekličete dano privolitev s posredovanjem zahteve na e-poštni naslov: info.union@heineken.com. Datum uveljavitve takega preklica je 30 dni od dne, ko smo prejeli vašo zahtevo.

Osebne podatke obdelujemo tudi za namene, ki predstavljajo naš zakonit interes in sicer v naslednjih primerih:

 • Ko osebne podatke posredujemo naši povezani družbi Pivovarna Laško Union Online, spletna trgovina, d.o.o., Pivovarniška ulica 2, 1000 Ljubljana, ki v skladu z našimi notranjimi upravnimi nameni (48. recital GDPR) skrbi za izvedbo spletnih naročil in plačil.
 • Ko ščitimo naše poslovanje in poslovne interese, vključno z namenom preverjanja kreditnih in preteklih izkušenj, preprečevanja goljufij in izterjave dolgov.To je potrebno za zaščito naših zakonitih interesov preprečevanja kriminalnih dejavnosti, kot so goljufije ali pranje denarja, za zagotovitev, da se naša spletna stran in storitve ne zlorabljajo in da se zaščiti naše poslovanje. Takšna preverjanja bomo izvajali le, če nam to dovoljuje zakonodaja.
 • Ko komuniciramo z našimi poslovnimi svetovalci in pravnimi zastopniki. To je potrebno za naše zakonite interese pridobitve pravnega ali strokovnega poslovnega nasveta, mi pa bomo posredovali le vaše osebne podatke, če je to potrebno, v najmanjšem potrebnem obsegu in anonimizirane, kadar koli je to mogoče.
 • Ko upravljamo in izboljšujemo naša spletna mesta, vključno s prilagajanjem uporabniške izkušnje naše spletne strani. To je potrebno za naš zakoniti interes, da bolje razumemo želje naših uporabnikov in potencialnih kupcev ter prilagajamo naše spletne strani, izdelke in storitve glede na vaše potrebe in želje.
 • Ko uveljavljamo naše zakonske pravice in zaradi upoštevanja zakonov, predpisov in drugih zakonskih zahtev. To je potrebno za naš zakoniti interes varovanja našega poslovanja in uveljavljanja naših pogodbenih in drugih zakonskih pravic ter za zagotavljanje fizične, omrežne in informacijske varnosti ter celovitosti. Dodatno je to potrebno za naš zakoniti interes, da zagotovimo varen IT sistem in omrežja, vključno z varnostnim kopiranjem in arhiviranjem, preprečevanjem zlonamerne programske opreme, virusov, napak ali drugih škodljivih kod ter preprečevanjem nepooblaščenega dostopa do naših sistemov in vseh oblik napadov ali poškodb naših IT sistemov in omrežij.
 • V zvezi z zahtevami za razkritje in v primeru prodaje ali nakupa podjetja in / ali sredstev, bodisi dejanskih ali potencialnih. To je potrebno za naše zakonite interese prodaje in / ali zagotavljanja in spodbujanja uspeha našega poslovanja.
 • Za statistične in raziskovalne namene. Podatke bomo anonimizirali in jih uporabili za zakonite interese obdelave osebnih podatkov v raziskovalne namene, vključno s tržnimi raziskavami, boljšim razumevanjem naših strank in prilagajanjem naših izdelkov in storitev vašim potrebam.

Komu posredujemo osebne podatke?

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši pogodbeni partnerji in povezane osebe, ki jih potrebujemo pri izvedbi naših storitev:

 • družbam, ki za nas vzdržujejo, posodabljajo in urejajo spletno stran in povezane storitve,
 • našim pravnim svetovalcem, v kolikor nam pomagajo pri obravnavi vašega vaših vprašanj ali zahtevkov,
 • izvajalcem plačil (na primer Stripe, Paypal, Minimax),
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.),
 • z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo tretjim osebam.

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti. Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Kako dolgo obdelujemo vaše osebne podatke?

Prodajalec bo obdeloval vaše osebne podatke v obsegu, ki je potreben za namene, za katere se podatki obdelujejo. Podatke bomo hranili le tako dolgo, kolikor je potrebno, da bi lahko še naprej izpolnjevali naše pogodbene in zakonske obveznosti ali za naše zakonite interese, kadar imamo obveznost, da nadaljujemo z obdelavo vaših podatkov za vodenje evidenc, ki jih določa veljavna davčna in računovodska zakonodaja ter kadar imamo za nadaljevano obdelavo vašo privolitev. Piškotki in podatki, vsebovani v piškotkih, se hranijo v skladu z našo Politiko piškotkov.

Če želite več informacij o tem, kje in kako dolgo so shranjeni vaši osebni podatki, ter o vaši pravici do izbrisa in prenosljivosti osebnih podatkov, se obrnite na: info.union@heineken.com.

Katere so moje pravice v zvezi z osebnimi podatki?

Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

 • biti seznanjen z oblikami uporabe osebnih podatkov,
 • vpogled v vse podatke, ki jih imamo zbrane o vas,
 • v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Če ste se registrirali kot uporabnik, pa nikoli niste oddali nobenega naročila, potem vas bomo lahko na vašo zahtevo izbrisali mi. Če pa ste pri nas kupovali, prosimo, da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo,
 • na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki,
 • obravnavali bomo vaše ugovore na obdelavo vaših osebnih podatkov,
 • nasprotujete lahko uporabi ali obdelovanju vaših osebnih podatkov, kadar jih uporabljamo ali obdelujemo zato, da bi lahko opravljali nalogo v javnem interesu, če obdelujemo vaše osebne podatke za naše zakonite interese, vključno s "profiliranjem" (na primer, napovedovanje vašega vedenja na podlagi osebnih podatkov) na osnovi katerega koli od teh namenov,
 • ugovarjate lahko obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja (vključno z vsako avtomatizirano oceno, ki jo opravimo o vas, ali katero koli od vaših značilnosti, če je povezana s takšnim neposrednim trženjem), tako da pošljete e-poštno sporočilo na e-poštni naslov info.union@heineken.com, v katerem zahtevate, da vam prenehamo pošiljati tržna sporočila. Pri tem morate navesti tip sporočil, od katerih se želite odjaviti.

Vse ostale pravice lahko uveljavite tako, da nas o vaši zahtevi obvestite pisno ali pa na e-poštni naslov: info.union@heineken.com s pripisom Osebni podatki – predmet, pri čemer je predmet lahko ena izmed zagotovljenih pravic: dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave podatkov, blokiranje obdelave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor na obdelavo podatkov, prenos podatkov.

Spremembe Politike zasebnosti

Od časa do časa lahko spreminjamo našo politiko zasebnosti, o čemer vas bomo obvestili. Če nadaljujete z dostopom do naše spletne strani na ta datum ali po tem datumu, se strinjate, da vas zavezuje nova različica naše politike zasebnosti.

Kadar nameravamo uporabiti vaše osebne podatke za nov namen, vam bomo posredovali informacije o tem namenu in vse druge pomembne informacije, preden uporabimo vaše osebne podatke za ta novi namen.

Informacijski pooblaščenec

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Posredovanje podatkov v tretje države

Upravljavec storitve praviloma ne iznaša osebnih podatkov uporabnikov v tretje države. V primerih, v katerih so upravljavčevi dobavitelji storitev iz tretjih držav in pri zagotavljanju njihovih storitev upravljavcu ali uporabnikom lahko pride do obdelave osebnih podatkov, lastnik storitve to omogoči ob upoštevanju pogojev, ki jih za to določa Splošna uredba (GDPR) – še posebej z uporabo ustreznih zaščitnih ukrepov v skladu s Splošno uredbo - GDPR

Ob prenosu vaših osebnih podatkov izven Evropskega gospodarskega prostora, bomo to storili po skrbnem pregledu primernih pravnih podlag in zaščitnih ukrepov, kot so: - politike varovanja podatkov, znane kot "Zavezujoča poslovna pravila" ali "BCR-ji", - standardne pogodbene klavzule, ki jih je sprejela Evropska komisija ali Informacijski pooblaščenec in jih je Evropska komisija potrdila v skladu z ustreznim zakonom, - kodeks ali kodeksi ravnanja, ki jih pripravi združenje ali drug organ, ki ga odobri Informacijski pooblaščenec, - odobreni certifikacijski mehanizmi (kot je npr. ščit zasebnosti EU-ZDA), - ali kadar to dopusti Informacijski pooblaščenec ali pogodbene klavzule med upravljavcem ali obdelovalcem podatkov ter upravljavcem podatkov, obdelovalcem ali prejemnikom osebnih podatkov v tretji državi ali mednarodni organizaciji.

Spremembe vaših osebnih podatkov

Prosimo vas, da nas obvestite o kakršnih koli spremembah vaših osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, da so ti ves čas točni in ažurni.

Neposredovanje podatkov in posledice

Prodajalec pri zagotavljanju storitev spletne trgovine zahteva le podatke, ki so potrebni za izvajanje storitev oziroma za sklenitev pogodbenega razmerja za prodajo blaga in storitev. Če uporabnik podatkov ne posreduje oziroma jih prodajalec ne more pridobiti, lahko prodajalec zavrne sklenitev pogodbe ali od pogodbe odstopi.

Splošne določbe

Za vsa pravna razmerja med uporabniki in upravljavcem se uporabljajo določbe te Politike zasebnosti in Pogojev uporabe spletne trgovine.

Veljavnost Politike zasebnosti: Maj 2020