Karamelna omaka

Sestavine

Priprava

Sladkor stresite v kozico. 

Na malem ognju ga prav počasi topite. Oko naj vam ne zahaja na piksno še ne odprtega piva. Saj, bo. Samo počasi! 

Glejte v topeče se kristale. Ne hodite stran. Sladkor se grozno hitro zažge, imeli boste delo s pomivanjem zasmojene kozice, s karamelno omako pa boste spet na začetku. Se ne splača.

Rajši vzemite leseno žlico, mešajte. 

Ko se stali ves sladkor in je lepe zlate barve vanj vlijte pivo in

začinite s cimetom, če vam je pri srcu. Kuhajte dokler se od žlice ne vleče kompaktna sladka nit. 

Karamelno omako lahko postrežete bodisi k mesu, raca se s sladko omako dobro razume. Ali pa jo polijte čez palačinke, jajčno kremo, kolač ali sladoled.

<< Nazaj na seznam

Union Premium Nefiltrirano temno

Karamelna


omaka


“recept je star že 100 let, tako kot moja babica.”

Žiga Gabrovec

Union Premium Nefiltrirano temno

Sestavine

  • 2 dcl piva Union premium Nefiltrirano temno
  • 180 g belega sladkorja
  • cimet po okusu

Postopek

Sladkor stresite v kozico. 

Na malem ognju ga prav počasi topite. Oko naj vam ne zahaja na piksno še ne odprtega piva. Saj, bo. Samo počasi! 

Glejte v topeče se kristale. Ne hodite stran. Sladkor se grozno hitro zažge, imeli boste delo s pomivanjem zasmojene kozice, s karamelno omako pa boste spet na začetku. Se ne splača.

Rajši vzemite leseno žlico, mešajte. 

Ko se stali ves sladkor in je lepe zlate barve vanj vlijte pivo in

začinite s cimetom, če vam je pri srcu. Kuhajte dokler se od žlice ne vleče kompaktna sladka nit. 

Karamelno omako lahko postrežete bodisi k mesu, raca se s sladko omako dobro razume. Ali pa jo polijte čez palačinke, jajčno kremo, kolač ali sladoled.