Mesne kroglice

Sestavine

Priprava

Gumb na pečici obrnemo na 180 stopinj.

V mali kozici zavremo vodo. Ko zavre, vanjo previdno postavimo prepeličja jajca in jih kuhamo v vreli vodi približno 2 minuti. Previdno jih vzamemo iz vrele vode, jih shladimo pod haldno in jih še bolj previdno olupimo.

Klobaso obrežemo ter notranje meso stisnemo v skledo. Dodamo narezan timijan.

Pripravimo sestavine za cvrtje. V plitvi skledi stepemo kokošje jajce, v drugo pa damo drobtine.

Mešanico za klobase razdelimo na enakomerne kose (kolikor prepeličjih jajc imamo), nato oblikujemo maso okoli jajc in jih previdno zavijemo v kroglice. Vsako kroglico povaljamo v stepenem jajcu, nato v drobtinah, dokler niso popolnoma prekrite. 

Slanino popečemo, da postane hrustljava, ter jo odcedimo, da ni preveč mastna. V visoki posodi naredimo jajčno majonezo v katero na koncu dodamo slanino.

Končno odpremo Union Premium Hoppy Lager. Malo se odžejamo, ne preveč. Čimbolj celo steklenico piva vlijemo v ponev in pivo počasi povremo. Ga reduciramo. Po potrebi dodamo malo koruznega škroba, da dobimo gelasto zmes.

Pivsko omako pustimo, da se malo ohladi ter jo nato dodamo v jajčno majonezo.

V globoki ponvi segrejemo olje na 180, ko je olje segreto, ocvremo krolgice do zlatorumene barve. Previdno jih vzamemo iz vrelega olja in jih odcedimo na kuhinjskem papirju. 

Končno kroglice položimo v segreto pečico in jih pečemo 5 minut. Postrežemo jih skupaj s pivskim namazom. Za optimalno saldko grenko eksplozijo k jedi postrezite Union Premium Lager, če le gre v skrbno zbranih kozarcih. Tako po grlu lepše steče.

<< Nazaj na seznam

Union Premium Hoppy lager

Mesne


kroglice


“Škotske mesne kroglice s pivsko omako”

Luka Novak

Union Premium Hoppy lager

Sestavine

  • 6 prepeličjih jajc
  • 1 mehko klobaso (kakšno sorodnico pečenici) 
  • 2 vejici svežega timijana
  • 3 velika jajca
  • 100 g drobtin
  • 0,6l sončničnega olja
  • Steklenička Union Hoppy lagerja
  • 3 rezine slanine
  • Sol/poper
  • 1 čili

Postopek

Gumb na pečici obrnemo na 180 stopinj.

V mali kozici zavremo vodo. Ko zavre, vanjo previdno postavimo prepeličja jajca in jih kuhamo v vreli vodi približno 2 minuti. Previdno jih vzamemo iz vrele vode, jih shladimo pod haldno in jih še bolj previdno olupimo.

Klobaso obrežemo ter notranje meso stisnemo v skledo. Dodamo narezan timijan.

Pripravimo sestavine za cvrtje. V plitvi skledi stepemo kokošje jajce, v drugo pa damo drobtine.

Mešanico za klobase razdelimo na enakomerne kose (kolikor prepeličjih jajc imamo), nato oblikujemo maso okoli jajc in jih previdno zavijemo v kroglice. Vsako kroglico povaljamo v stepenem jajcu, nato v drobtinah, dokler niso popolnoma prekrite. 

Slanino popečemo, da postane hrustljava, ter jo odcedimo, da ni preveč mastna. V visoki posodi naredimo jajčno majonezo v katero na koncu dodamo slanino.

Končno odpremo Union Premium Hoppy Lager. Malo se odžejamo, ne preveč. Čimbolj celo steklenico piva vlijemo v ponev in pivo počasi povremo. Ga reduciramo. Po potrebi dodamo malo koruznega škroba, da dobimo gelasto zmes.

Pivsko omako pustimo, da se malo ohladi ter jo nato dodamo v jajčno majonezo.

V globoki ponvi segrejemo olje na 180, ko je olje segreto, ocvremo krolgice do zlatorumene barve. Previdno jih vzamemo iz vrelega olja in jih odcedimo na kuhinjskem papirju. 

Končno kroglice položimo v segreto pečico in jih pečemo 5 minut. Postrežemo jih skupaj s pivskim namazom. Za optimalno saldko grenko eksplozijo k jedi postrezite Union Premium Lager, če le gre v skrbno zbranih kozarcih. Tako po grlu lepše steče.