Nacho čips gostija

Sestavine

Priprava

Za spremembo, za dober sladkasto grenak okus v ustih najprej odprite steklenico Premium Hoppy lagerja 0.0. Naredie požirek, dva, in pripravite brbončice na močne okuse. 

Pečico prižgete na 220 °.

Naribajte obe vrsti sira. Na srednje velike odprtine, ne preeč na drobno. Moko prepražite na maslu do zlatorjave barve in postopno in izmenično dodajajte mleko in pivo. Dodajte oba naribana sira. Prav tako postopoma. Tako siru date čas, da se lepo stali. Na koncu dodajte začimbe in po želji solite. S soljo ne pretiravate, nachosi so sami po sebi že dovolj slani. Ledvicam prihranite malo dela. 

Na pekač stresete eno plast nacho chipsa, nato nacho sir, fižol, nariban gruyer in ponovno plast nacho sira. Date v pečico in pečete dokler se sir ne stopi. 

Vzamete iz pečice, na vrh dajte še izdatno žlico mešanice kisle smetane, limetine lupinice in limetinega soka. Za malo svežine in harmonično bombo okusa, po vrhu potresemo še svež koriander in narezan paradižnik.

Povabite prijatelje, nachose dajte na mizo, odprite vsak svoj Premium Hoppy lager 0.0. in si povejte vse kar se vame je zanimivega zgodilo. 

<< Nazaj na seznam

Union Premium Hoppy lager 0.0

Nacho


čips gostija


“sladkasto grenko razvajanje”

Evita Antončič

Union Premium Hoppy lager 0.0

Sestavine

  • nacho čips
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica masla
  • 150 ml mleka
  • 190 ml Premium Hoppy lager 0.0. piva
  • 1 žlica Worchesterske omake 
  • 200g čedar sira
  • 100g gruyere sira
  • ščepec dimljena paprika
  • ščepec česna v prahu
  • fižol
  • paradižnik
  • kisla smetana
  • limeta
  • vejica svežega koriandra ali peteršilja
  • Nariban gruyere za posip

Postopek

Za spremembo, za dober sladkasto grenak okus v ustih najprej odprite steklenico Premium Hoppy lagerja 0.0. Naredie požirek, dva, in pripravite brbončice na močne okuse. 

Pečico prižgete na 220 °.

Naribajte obe vrsti sira. Na srednje velike odprtine, ne preeč na drobno. Moko prepražite na maslu do zlatorjave barve in postopno in izmenično dodajajte mleko in pivo. Dodajte oba naribana sira. Prav tako postopoma. Tako siru date čas, da se lepo stali. Na koncu dodajte začimbe in po želji solite. S soljo ne pretiravate, nachosi so sami po sebi že dovolj slani. Ledvicam prihranite malo dela. 

Na pekač stresete eno plast nacho chipsa, nato nacho sir, fižol, nariban gruyer in ponovno plast nacho sira. Date v pečico in pečete dokler se sir ne stopi. 

Vzamete iz pečice, na vrh dajte še izdatno žlico mešanice kisle smetane, limetine lupinice in limetinega soka. Za malo svežine in harmonično bombo okusa, po vrhu potresemo še svež koriander in narezan paradižnik.

Povabite prijatelje, nachose dajte na mizo, odprite vsak svoj Premium Hoppy lager 0.0. in si povejte vse kar se vame je zanimivega zgodilo.